top of page
Vyhledat

V hlavní roli KRABICE

„Obyčejná“ kartonová krabice je nepostradatelnou součástí moderního světa. Pomáhají nám v různých oblastech života a mnohdy je bereme s takovou samozřejmostí, že si ani neuvědomujeme, jak by byl svět bez nich jiný. Představují obalový materiál s nejlepším poměrem mezi cenou a užitnou hodnotou.


Papír jako čínský vynález sice lidstvo už tou dobou pár století znalo a naučilo se do něj balit například jídlo či vzácné látky. Roku 1817 byla v Anglii vytvořena první lepenková krabice.


Zpočátku byly tyto krabice ještě zabaleny do voskového papíru kvůli lepší ochraně zboží. Dnes bývá zboží v lepenkových krabicích uchováváno v ochranné fólii.


Dlouhá čtyři desetiletí bylo kolem papírové novinky ticho, až roku 1856 přišli angličtí výrobci cylindrů Edward Allen a Edward Healey se zlepšovákem, který vývoj posunul kupředu. Nechali si patentovat vlnitý papír, s jehož pomocí vyztužovali své klobouky.


Průlom nastal v roce 1879 v továrně na výrobu papírových sáčků, kterou vlastnil podnikatel Robert Gair. Jeden z dělníků tam špatně nastavil lisovací stroj, ale výsledkem jeho chyby byl vynález postupu, během něhož šlo papír zároveň ohnout i oříznout – a na svět přišla skládací papírová krabice.


Na začátku 20. století už papírová krabice začala nahrazovat proutěné či drátěné košíky a menší dřevěné nebo kovové bedýnky.


Obaly začaly postupem času plnit i obchodně-marketingový účel – obchodníci začali na povrch tisknout názvy svých podniků, postupem času i mnoho dalších povinných informací např. o zemi původu, výrobci, datech použitelnosti a skladování, a třeba takové recyklační symboly nám prozradí, jak s obaly naložit po vypotřebování obsahu.


Vybrat si můžete mezi klopovými a výsekovými krabicemi. Rozdíl mezi nimi spočívá ve způsobu složení. U klopových krabic se klopy fixují lepidlem, sešívačkou či lepící páskou, avšak výsekové krabice už jsou navrženy tak, aby se pouze složily.

Klopová krabice
Výseková krabice

Pokud chcete, aby se vaše firma prezentovala originálním balením, nechte si u nás vyrobit výsekové krabice s potiskem loga, obrázku či sloganu, který vás vystihuje.

Přepravní box

Velkoobjemové a extra pevné PŘEPRAVNÍ BOXY jsou vhodné pro přepravu zboží v běžných i nestandardních podmínkách. Vhodné jsou i pro použití v námořní, letecké či silniční přepravě zboží. Přepravní boxy standardně vyrábíme z pětivrstvé a sedmivrstvé lepenky.

Nosnost pak může být až 1200 kg podle typu lepenky.



Potřebujete vymyslet obal přesně na míru Vašim potřebám?

Naše oddělení vývoje a konstrukce Vám navrhne to nejlepší řešení na základě Vašich požadavků! Najdeme pro Vás to nejlepší řešení s ohledem na Vaše požadavky s maximalizací poměru cena/výkon a navrhneme Vám plně funkční obal, který Vám zajistí maximální ochranu výrobků, je zdravotně nezávadný a plně recyklovatelný. Obaly navrhujeme za pomocí CAD softwarů a pro samotnou výrobu využíváme nejmodernější technologie spočívající v 3D frézování za pomocí kvalitního vysoce přesného CNC stroje. A co od nás získáte?

  • kompletní výkresovou dokumentaci ( *.pdf, *.dxf, *.dwg )

  • 3D modely

  • vizualizaci

  • prototypové vzorky pro potřebné testování.


KONTAKTUJTE NÁS!


Pokud máte zájem o zakázkovou výrobu, neváhejte se na nás obrátit prostřednictvím e-mailu na info@amma.cz, nebo přímo na telefonním čísle +420 465 565 000.




bottom of page