top of page
Vyhledat

Reklama, která se přilepí

Lepicí pásky a pásy představují základní obalový a fixační materiál, které se používají ve všech oblastech průmyslu. Slouží zejména k přelepování papírových i plastových krabic, lepenkových a plastových obalů. Nabízíme nejrůznější druhy lepicích pásek pro balení lehkých až středně těžkých kartonových zásilek, které dodáváme v provedení hnědé (havana) průhledné (transparent) a na přání zákazníka další barvy (červená, modrá, zelená, žlutá,…).


Pásky jsou vyrobeny z polypropylenu a potaženy účinným lepidlem. Nosiče balících lepicích pásek jsou vyráběny z PVC fólie. Páska = nosné vrstva + lepidlo. Lepidlo může být například akrylové, hot-melt nebo solvent. Výběr lepidla u balicích pásek určuje jejich vlastnosti.

▪ Lepicí pásky → do šíře 100 mm

▪ Lepicí pásy → nad šíři 100 mm

Jejich výhodou je okamžitá přilnavost k podkladu bez potřeby aktivovat lepidlo nejprve rozpouštědlem, teplem či vodou. Dále pak je jejich výhodou všestranné použití v jakémkoli prostředí a za jakýchkoliv klimatických podmínek.


Základní typy lepidel

Akrylátové: lepidlo na bázi vody, nejvhodnější pro běžné použití

Hot-melt: lepidlo na bázi syntetického kaučuku, více účinné při nižších teplotách

Solvent: lepidlo na bázi přírodního kaučuku, vysoce účinné pro profesionální použití

 

Pásky mohou být navíc místem pro Vaše informační

či reklamní sdělení.

Potištěná lepicí páska

pásky je možno podle přání zákazníka opatřit libovolným potiskem

typ potisku - z vrchní nebo spodní strany (tiskne se na nosič)

nejlevnější reklama

zapečetění zásilky při přepravě

náhrada potisku kartonu

možnost rozlišení při přepravě stejně baleného zboží s různým obsahem

 

JAKÝ JE ROZDÍL MEZI HOTMELT A AKRYLÁTOVÝM LEPIDLEM?

Pásky s akrylátovým lepidlem jsou nejčastěji používané lepicí pásky. Jejich hlavní výhodou je nízká cena a jsou vhodné k balení lehkých a středně těžkých kartonů. Akrylové lepidlo se vyznačuje vysokou lepivostí (maximální pevnost dosáhne do 24 hodin) pevností a trvanlivostí. Lepící pásky s akrylovým lepidlem mají aplikační teplotu v rozmezí 18 °C až 21 °C, mimo tyto teploty, nebudou pásky držet a nepřilnou k lepenému povrchu. Pokud tedy máte nevytápěný sklad nebo potřebujete pásky aplikovat v chladnější počasí, akrylové lepidlo není vhodná volba.


Pásky s hot-melt lepidlem se vyznačují vysokou okamžitou pevností. Oproti akrylovým lepidlům mají svou maximální pevnost ihned po přilepení a jsou vhodné k aplikaci již od 15 °C. Jejich nevýhodou je nízká trvanlivost a špatná odolnost proti UV záření.

 
Lepicí pás

Lepicí pás

Ochranná samolepicí fólie vyráběná nanášením lepivého filmu na bázi akrylátu na fólii z modifikovaného / upravovaného / PE. Vyniká dobrou přilnavostí k polárním a nepolárním plochám. Polární, dobře lepitelné povrchy jsou např. kovy, sklo, dřevo, papír, celulóza, PVC. Nepolární povrchy jsou např. syntetické textilie, vosk, většina plastů. Výborná přilnavost k nepolárním, těžce lepitelným materiálům předurčuje využití této fólie pro plošnou ochranu povrchů s malou dotykovou plochou např. koberečků v automobilovém průmyslu.

 
Zahradní lepicí páska

Zahradní lepicí páska

Nabízí pomoc při spojování dvou plachet a fólií v jednu. Díky odolnosti vůči vodě je ideálním řešením při opravách jakýchkoli děr, protrhnutím či oděrkám na fóliích, bazénových či silážních plachtách a fóliích. Je určena pro venkovní použití, vyniká svou pevností, přilnavostí a odolnosti proti vodě. Obsahuje UV stabilizaci vůči slunečnímu záření.

 

KONTAKTUJTE NÁS KDYKOLIV! 💬

Náš tým profesionálů Vám rád pomůže s výběrem správného obalového řešení.


Neváhejte se na nás obrátit prostřednictvím e-mailu na info@amma.cz,

nebo přímo na telefonním čísle +420 465 565 000.


bottom of page